Bedrijven

Naam: 
Hoe kunnen we helpen?
Type: 
Over iMMovator

IMMovator stimuleert innovatie en ondernemerschap binnen de media sector. Een groot gedeelte van onze activiteiten is daarom op ondernemers gericht. Het iMMovator netwerk biedt ondernemers toegang tot kennis die wij en anderen hebben verzameld over de media sector, een netwerk aan media ondernemers (meer dan 8.500 ondernemers) en we zijn initiatiefnemer van verschillende projecten die voor bedrijven allerlei kansen bieden.

Netwerkbijeenkomsten

Tijdens onze netwerkbijeenkomsten wordt de laatste kennis over een opkomend onderwerp gedeeld, bijvoorbeeld tablets, social media of connected TV. Met een interessant programma waarin prominenten uit de industrie, maar ook startende ondernemers hun ideeën en producten presenteren trekken we elke keer weer een grote groep crossmedia professionals aan. Zo organiseren we zes keer per jaar de gratis toegankelijke Cross Media Cafés, een keer per jaar het Mediapark Jaarcongres, de HD en 3D Dagen en verschillende kleinschaligere workshops en masterclasses over onderwerpen waar de markt behoefte aan heeft. Als ondernemer kan je als deelnemer aanwezig zijn bij deze events, maar we bieden ondernemers die een bijzonder product of dienst kunnen presenteren ook graag een podium om zichzelf te presenteren.

Benieuwd naar onze bijeenkomsten? In onze mediatheek vind je video’s, presentaties en podcasts van onze bijeenkomsten. Op onze agenda zie je welke bijeenkomsten er gepland zijn.

Projecten

Om specifieke ontwikkelingen aan te jagen is iMMovator initiatiefnemer van een aantal projecten. Deze projecten zijn veelal gericht op een nieuwe ontwikkeling of issue in de markt en bieden voor bedrijven interessante kansen en mogelijkheden. Hieronder vindt u kort een overzicht van de projecten en voor welke bedrijven deze interessant zijn.

  • Het HbbTV Forum is een industrieplatform waarin de relevante partijen uit de keten bij elkaar komen om afspraken te maken over de techniek en marketing van HbbTV.
  • In het landelijk stimuleringsprogramma Growing Games bundelen ruim 25 partners hun krachten om de gamesindustrie in Nederland te versterken.
  • IMMovator en TNO werken samen in het project Branche Innovatie Contract Multimediale Convergentie om innovatieve MKB-bedrijven inzicht te geven in de kansen voor nieuwe diensten door technologische ontwikkelingen, standaarden en bewegingen van de markt.
  • IMMovator en de gemeente Hilversum trekken het netwerk CLICKNL | Media & ICT waarbinnen innovatie en kennis overdracht wordt aangejaagd door ondernemers en onderzoekers bij elkaar te brengen.
  • Het stimuleringsprogramma Curaçao heeft als doel de economische positie van de Nederlandse Caraïben te versterken.
  • De Hilversum Media Campus is een initiatief van de Gemeente Hilversum, Beeld en Geluid en iMMovator. In dit project worden drie partijen duurzaam verbonden: overheid, mediabedrijven en kennisinstellingen.

Publicaties

Wil je weten waar de concurrentie zich bevindt, hoe hard de markt groeit en welke trends gaan doorbreken? iMMovator geeft regelmatig publicaties en onderzoeksrapporten uit waarmee u goed op de hoogte blijft van sectorbrede ontwikkelen.

IMMovator netwerk

Ruim 8.500 cross media professionals hebben zich aangesloten bij het iMMovator netwerk. Als lid van het netwerk profiteer je van de kennis die we verzameld hebben tijdens onze activiteiten, word je door nieuwsbrieven op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen en kun je je aanmelden voor onze evenementen. Bovendien kom je via iMMovator in contact met andere leden uit het netwerk. Op zoek naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in mobile marketing in de omgeving Utrecht? Zoek eens in onze ledendatabase!