Media Future Week

Naam: 
Media Future Week
Datum: 
ma, 05/19/2014 tot do, 05/22/2014
Meer informatie via: 

Tijdens de Media Future Week komen studenten, docenten, lectoren en jonge professionals van media & entertainment opleidingen samen om zich te verdiepen in de toekomst van media. Kijk op de website van de Media Future Week voor het laatste nieuws.

Media Future Week 2016

Na het succes van de afgelopen jaren organiseerde iMMovator in samenwerking met ten minste tien hogescholen van 18 april t/m 21 april de zesde editie van de Media Future Week (MFW) op het Media Park in Hilversum. Studenten , professoren en lectoren uit verschillende media programma’s werden mee genomen in een rollercoaster  van co-creatie sessies, crossovers, lezingen en inspiratie sessies met vooraanstaande sprekers uit de internationale media-industrie. Doel was om de deelnemers naar een next level in hun vakgebied te brengen en de relatie tussen onderwijs en media-industrie te versterken. De deelnemers werkten samen aan een crossmediale case uit het bedrijfsleven. De teams bestonden uit studenten van verschillende mediaopleidingen uit het land. Samen werden zij uitgedaagd om in één week een creatieve oplossing te bedenken voor casussen. Het thema van MFW16 was ‘Connactivsm’. Bekijk hier alle verslagen en video's van de afgelopen editiie.

Media Future Week 2015
Van 20 tot en met 23 april vond de vijfde editie plaats van de Media Future Week die door iMMovator en een groot aantal hogescholen georganiseerd wordt. Deze pressure cooker week voor toptalenten van diverse hogescholen in Nederland wordt dit jaar voor de tweede keer op het Media Park in Hilversum gehouden. Het thema van MFW15 was: Designing for Society. Vragen die centraal stonden waren; als we kijken naar Facebook als een design for society, heeft ons dat een beter sociaal leven opgeleverd? Wat is de rol van media organisaties binnen dit thema? Wie moeten ontwerpen voor de maatschappij financiëren? Sprekers die de deelnemers op dit gebied inspireerden waren Genevieve Bell (Intel), Scott Smith (Changeist), Amy Jo Kim, Hajo van Beijma, Martijn de Waal, Marcel Schouwenaar (The Incredible Machine), Yosef Safi Harb (Happitech) en Jeroen Hofs (EBOMAN). Angry Bytes, Hilversum Mediastad, Beeld en Geluid, NOS, Vondel CS, TWC en Ericsson waren betrokken als casepartners. Naast het intensieve programma voor studenten werden er dit jaar ook side events georganiseerd voor media professionals zoals een Cross Media Café over Data & Media en Business Modelling Sessies. 

Media Future Week 2014

Van 19 tot en met 22 mei vond de vierde editie plaats van de Media Future Week die door iMMovator en een groot aantal hogescholen georganiseerd wordt. Deze pressure cooker week voor toptalenten van diverse hogescholen in Nederland wordt dit jaar voor het eerst op het Media Park in Hilversum gehouden. Het thema van MFW14 was: Media Responsibility. Vragen die centraal stonden waren; wat is de verantwoordelijkheid van de media professional? Wat is de rol van de media organisaties? Welke keuzes maken we als we produceren en informatie te delen? Sprekers die de deelnemers op dit gebied inspireerden waren Brad Templeton, Scott Smith, Seth Shapiro, Danny Menken en Eveline van der Steen. Angry Bytes, Hilversum Mediastad, Beeld en Geluid, Dasym Investments en Vereniging Veronica waren betrokken als casepartners. Naast het intensieve programma voor studenten werden er dit jaar ook side events georganiseerd voor media professionals. Bekijk de diverse video's in de mediatheek of onderstaande sfeerimpressie:

Media Future Week 2013

Samen met 11 hogescholen werd in 2013 de derde editie van de Media Future Week georganiseerd. Wederom gingen tien teams aan de slag met vijf cases. De cases werden ingebracht door Sixpack, Liander, Almere Smart Society, The Future Now en Anders op weg. De onderwerpen van deze uitdagingen: energieverbruik, gaming om beweging te promoten, Almere als smart society, tv kijken in 2020 en het fileprobleem. In een week tijd gingen de teams de strijd aan met deze challenges. Ze werden daarbij ondersteund door workshops (prototyping, business modelling) en keynote coaches (Steven van Belleghem, Scott Smith en Seth Shapiro). Tijdens de week waren er diverse feedbackmomenten (waaronder dragon's den) en het grootste gedeelte van het programma was deze keer in het Engels. Bekijk de presentaties en videoregistraties of lees er meer over in onderstaande sfeerimpressie:

Media Future Week 2012

In samenwerking met maar liefst 10 hogescholen in Nederland werd in 2012 voor de tweede keer de Media Future Week (MFW) georganiseerd in Almere. Van 7 tot en met 10 mei kwamen de 150 beste en meest gemotiveerde mediastudenten samen om zich te buigen over hoe onze toekomst als mediaconsument en mediaprofessional er over 3 jaar uitziet. Deelnemers van de verschillende hogescholen werkten in groepen aan cases uit het bedrijfsleven. Zo waren er onder andere cases van TNO, NOS, Taskforce Innovatie Utrecht en Almere DataCapital. Aan het einde van de Media Future Week presenteerden de talenten hun case oplossingen aan elkaar en aan de opdrachtgevers. Naast dit co-creatie proces werd ook regelmatig afstemming gezocht met experts uit het bedrijfsleven. De deelnemers van Media Future Week kregen een exclusief programma voorgeschoteld bestaande uit internationale keynote speeches van bijvoorbeeld Andrew Keen en Seth Shapiro, presentaties van Nederlandse toppers uit het bedrijfsleven en praktische workshops, zoals een sessie over business models.
 

Media Future Week 2011

De eerste editie van de Media Future Week vond plaats van 16 t/m 19 mei in het WTC Alnovum in Almere. 150 studenten, lectoren en professionals werkten in tien groepen samen aan crossmediale cases. Ze werden geïnspireerd door een plenair congresprogramma met presentaties van Gerd Leonhard, Marian Salzman, Seth Shapiro, Chris Crawford, The board of Innovation en Nederlandse toppers uit het bedrijfsleven. Een samenvatting van deze succesvolle week is hier te vinden . Bekijk hier alle artikelen, video's en tweets die tijdens de Media Future Week zijn geproduceerd. De Media Future Week 2011 werd mogelijk gemaakt door initiatiefnemers Hogeschool Utrecht, Saxion, Hogeschool Rotterdam, NHL (Noordelijke Hogeschool Leeuwarden), Windesheim Flevoland, Gemeente Almere en iMMovator. 

Doel

De Media Future week daagt studenten uit om met een open mind vooruit te kijken naar belangrijke media-ontwikkelingen van morgen. In een vierdaags programma bekijken we de economische, technische en sociale impact van media, en de manier waarop we daar als mediaconsument, maar ook als mediaprofessional mee om gaan. Internationale topsprekers, interactieve workshops, inspirerende masterclasses en uitdagend multidisciplinair teamwork zorgen ervoor dat je na de Media Future Week een breder perspectief hebt op de media toekomst. Na de Media Future Week kijk je kritischer aan tegen nieuwe media ontwikkelingen kan je deze vanuit verschillende standpunten benaderen. Een must voor iedere jonge media professional aan het begin van zijn/haar glansrijke carrière!

Doelgroep

De Media Future Week is er voor enthousiaste en gemotiveerde studenten die meer uit hun opleiding media & entertainment willen halen. Het biedt deze studenten een week lang een exclusief programma met binnen- en buitenlandse topsprekers meda-industrie. In een intensief maar afwisselend programma worden allerlei facetten van de mediatoekomst bediscussieerd. De Media Future Week laat studenten open staan voor andere ideeën en andere perspectieven op nieuwe werelden.

Naast een groep van gemotiveerde, excellente en eigenwijze studenten van de vijf deelnemende hogescholen doen ook docenten en lectoren mee aan de Media Future Week. In multidisciplinaire teams werken studenten, docenten en lectoren aan mediavraagstukken. In de plenaire sessies is ruimte voor genodigden uit het bedrijfsleven.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de Media Future Week? Heeft u een suggestie voor een inspirerende spreker? Of wilt u zelf deelnemen aan (gedeelten) van de Media Future Week? Stuur een e-mail naar info@mediafutureweek.nl of bekijk de website van Media Future Week