Mediapark Jaarcongres

Naam: 
Mediapark Jaarcongres (MPJC)
Type: 
Event
Datum: 
do, 06/23/2016
Meer informatie via: 

Het Mediapark Jaarcongres is een jaarlijks terugkerend inspiratie- en netwerkevent voor crossmedia professionals. Het congres biedt in één dag een overzicht van de belangrijkste nieuwe mogelijkheden met presentaties van topsprekers, interessante interviews en videoreportages.

Het MPJC is een platform voor belangrijk medianieuws (met vernieuwend onderzoek en de bekendmaking van overheidsplannen) en ontmoetingsplek voor de mediasector. 

MPJC2016

23 juni 2016 vond de negende editie van het Mediapark Jaarcongres plaats. We kijken terug op een zeer geslaagde editie van Mediapark Jaarcongres! Een dag die begon met de nieuwste cijfers van GfK en een geweldige keynote speech van Matt Locke over nieuwe manieren van storytelling en persoonlijke streams. Jan de Jong lichtte voor de pauze de strategie van NOS toe om iedereen, en dan met name ook jongeren, te bereiken. Vervolgens ging het publiek uiteen in diverse, drukbezochte expertsessies over o.a. het veranderende televisielandschap, data strategie en start-ups. 

Bekijk hier alle verslagen, video's en foto's van het MPJC2016.

MPJC Videoquotes over The Video Age from iMMovator on Vimeo.

MPJC2015

18 juni vond de achtste editie plaats van het Mediapark Jaarcongres. We kijken terug op een zeer geslaagde dag! Nog even nagenieten? Bekijk hier alle video’sfoto’sverslagen of lees wat de pers over MPJC2015 schreef.

In het programma zaten een aantal Nederlandse media ondernemers die pionieren in het buitenland. Onbekend in eigen land, maar groot in het buitenland. Zo was er een live verbinding met New York waar Jeroen Wijering vertelde over de JW player. Jan Riemens, CEO ZoominTV, gaf zijn visie op online video: “TV is nog niet dood, maar het dak lekt”. En Eelko van Kooten (Spinnin’Records) stelt dat de muziekindustrie vooruit loopt op de online trends. Hij zegt over het nieuwe verdienmodel: “De nieuwe generatie is gratis content gewend. De adverteerder gaat dat betalen”.

Daarnaast was er een live demo van het innovatieve project ‘Cameraad’ van Nu.nl en TNO waarbij de redactie ooggetuigen oproept live videoverslag te doen. De VPRO presenteerde hun eerste productie met Virtual Reality van de serie ‘De volmaakte mens’ – een primeur die de bezoekers met Google Cardboard kunnen ervaren. En in de ochtend lichtten Henk Hagoort en Arno Otto de (digitale) strategie van de NPO en RTL toe.

MPJC2014

Op 26 juni stond het Media Park weer in het teken van het Mediapark Jaarcongres. We kijken terug naar een geslaagde dag, met een recordaantal bezoekers! Maar liefst 800 media professionals namen deel aan een van de onderdelen van het programma. Met inspirerende presentaties van Matt Boggie van NY Times (lees hier een exclusief interview met hem in Frankwatching) en Rory Sutherland van Ogilvy. Nieuws van Henk Hagoort (NPO) over een avatar voor doven en slechthorenden die zij ontwikkelen met TNO, nieuwe cijfers over de tablet markt van GfK en eeninteressant interview met topdesigner Bas Ording die een inkijkje geeft in zijn loopbaan bij Apple. Ook werd het Mediapact gesloten tijdens MPJC, onder meer BNN, gemeente Hilversum, de HKU en het MBO College Hilversum, NOS, NPO, de provincies Noord-Holland en Utrecht, RTL en United slaan de handen ineen om te zorgen dat de lijnen tussen onderwijs en praktijk worden verkort. Tenslotte was er ook de uitreiking van de Remotely.tv Awards voor de meest betwitterde zender en tv-programma’s. Lees hier na wie de winnaars zijn.

De video’s van het congres (van presentaties en videoquotes) zijn hier terug te vinden. Hier vind je de verslagen van MPJC2014, inclusief de gebruikte slides. Lees hier wat er in de pers is verschenen over MPJC2014. De foto’s, gemaakt door Mark Janssen van ECP, zijn hier terug te vinden.

MPJC2013

Donderdag 20 juni 2013 de zesde editie van het  Mediapark Jaarcongres. Het was wederom een groot succes met interessante presentaties met onder andere: de opening van staatssecretaris Sander Dekker (OC&W), Erik Anderson (PDS) over kansen voor Nederlandse partijen in online video,  Stef van der Ziel (StreamZilla) over de komst van Netflix naar Nederland en inspirerende internationale sprekers zoals Matt Danzico (BBC) en Kenyatta Cheese (Know Your Meme). Heb je het congres gemist of wil je nog presentaties terugzien? Bekijk hier de video’s, verslagen en foto’s!

MPJC2012

Wat wordt ‘the next big thing’ in de televisie-industrie? Die vraag stond centraal tijdens MPJC2012. De komst van social media, second screen en connected tv brengen grote veranderingen te weeg in het medialandschap en mediaformats. Het is bijzonder moeilijk om te voorspellen welke trends bepalend gaan zijn aldus keynote speaker Gary Carter (formatspecialist en COO FremantleMedia). Uiteindelijk zijn het de kijkers die beslissen: we moeten ze dus iets aanbieden om te zien welke technologie ze gaan adopteren.

De 600 mediaprofessionals die het congres bezochten hoorden ook hoe de Zweedse filosoof en schrijver Alexander Bard het belang van het contact met de kijker onderschreef: niet je ego maar je netwerk is belangrijk.  ‘Het gaat om communities en als je als (media)bedrijf geen contact met communities legt, heb je eigenlijk geen toekomst.'

U vindt hier een overzicht van de video's, verslagen, foto's en ander materiaal rondom MPJC2012.

MPJC2011

Met 700 inschrijvingen, 51 stands op het Innovatieplein en een keur aan topsprekers die hun visie gaven over de laatste ontwikkelingen was MPJC2011 een zeer geslaagde editie. De sprekers, waaronder Bert Habets (RTL) Henk Hagoort (NPO) en Roeland Stekelenburg (NLbuzz) signaleerden volop kansen voor het tweede scherm, maar ook een gemiste kans voor de Publieke Omroep in de kabinetsplannen. Stel het publiek centraal is de boodschap van de media industrie. Kevin Slavin, de internationale keynotespeaker van deze editie sloot daar prachtig op aan met zijn speech ‘Laughter from nowhere’. 

U vindt hier een overzicht van de video's, verslagen, foto's en ander materiaal rondom MPJC2011. 

MPJC2010

Op 9 juni 2010 vond voor de derde keer het Mediapark Jaarcongres plaats. Deze editie stond in het teken van 'oog voor het scherm'; innovaties rond het scherm, bekeken vanuit nieuwe ideeën, cijfers en initiatieven. Bioscoop, televisie, computer, mobiele telefoon – we worden in ons dagelijks leven omringd door schermen. Welke innovaties staan ons te wachten? Met onder andere bijdragen van Erik Huggers (BBC), Frank Volmer (Telegraaf), Phil Lelyveld (Consumer 3D Experience Lab) en diverse prominente media ondernemers.
(Foto: Joran Maaswinkel)

Vind hier de video's, presentaties, verslagen, podcasts en persberichten over MPJC2010.

MPJC09

In 2009 werd voor de tweede keer het Mediapark Jaarcongres georganiseerd. Het congresprogramma was goed gevuld, met de aankondiging van Staatssecretaris Heemskerk dat de radio frequentie vergunningen met 6 jaar verlengd worden, een inzicht in de plannen van aankomende omroep PowNed en de eerste reactie van Plasterk op de plannen van de Commissie Brinkman.

Vind hier de verslagen, video's en podcasts van MPJC09

MPJC08

In 2008 vond het eerste Mediapark Jaarcongres plaats en de bijeenkomst was een groot succes! Met meer dan 600 ingeschreven deelnemers, interactieve ontbijtsessies, topsprekers, interessante video reportages en het eerste publieke optreden van Henk Hagoort als voorzitter van de NPO, bood de dag een prachtig overzicht van de belangrijkste cross media ontwikkelingen in Nederland. 

Vind hier de verslagen, video's en podcasts van MPJC08