Onderzoeksinstellingen

Kennis over de sector is van groot belang bij het bepalen van innovatiekansen en beleidstrategieën. Daarom heeft iMMovator nauwe samenwerkingsverbanden met instellingen die onderzoek doen naar mediavraagstukken. Samen werken we aan publicaties over de media-industrie en stellen deze kennis beschikbaar aan overheden en bedrijven uit de sector.

Publicaties

Om innovatiekansen in verschillende regio’s te signaleren publiceert iMMovator elke twee jaar de Cross Media Monitor. Deze publicatie bevat cijfers over het aantal bedrijven binnen deze industrie, het aantal werknemers, omzet en winst.

Denktank

Om de invloed van nieuwe ontwikkelingen te voorspellen en te signaleren waar de markt naar toe beweegt, hecht iMMovator grote waarde aan de kennis en expertise van hoogleraren en lectoren. Een groep hoogleraren en lectoren komt periodiek bij elkaar om samen met iMMovator richting te geven aan onze te ontwikkelen activiteiten.

Netwerkbijeenkomsten

Tijdens onze netwerkbijeenkomsten wordt de laatste kennis over een opkomend onderwerp gedeeld. Met een interessant programma waarin prominenten uit de industrie, maar ook startende ondernemers hun ideeën en producten presenteren trekken we elke keer weer een grote groep crossmedia professionals aan die met elkaar van gedachten wisselen over een bepaald onderwerp. Zo organiseren we zes keer per jaar de gratis toegankelijke Cross Media Cafés, een keer per jaar het Mediapark Jaarcongres, de HD en 3D Dagen en verschillende kleinschaligere workshops en masterclasses over onderwerpen waar de markt behoefte aan heeft. Onderzoeksinstellingen bieden we graag een podium om de laatste onderzoeksresultaten te presenteren die voor de markt interessant zijn.

Benieuwd naar onze bijeenkomsten? In onze mediatheek vind je video’s, presentaties en podcasts van onze bijeenkomsten. Op onze agenda zie je welke bijeenkomsten er gepland zijn. 

Projecten

Om specifieke ontwikkelingen aan te jagen is iMMovator initiatiefnemer van een aantal projecten. Deze projecten zijn veelal gericht op een nieuwe ontwikkeling of issue in de markt. Om van de projecten een succes te maken werken we veel samen met onderzoeksinstellingen die expert zijn op dat gebied.  Hieronder vind je kort een overzicht van de projecten:

  • Het HbbTV Forum is een industrieplatform waarin de relevante partijen uit de keten bij elkaar komen om afspraken te maken over de techniek en marketing van HbbTV.
  • In het landelijk stimuleringsprogramma Growing Games bundelen ruim 25 partners hun krachten om de gamesindustrie in Nederland te versterken.
  • IMMovator en TNO werken samen in het project Branche Innovatie Contract Multimediale Convergentie om innovatieve MKB-bedrijven inzicht te geven in de kansen voor nieuwe diensten door technologische ontwikkelingen, standaarden en bewegingen van de markt.
  • Het stimuleringsprogramma Curaçao heeft als doel de economische positie van de Nederlandse Caraïben te versterken.
  • De Hilversum Media Campus is een initiatief van de Gemeente Hilversum, Beeld en Geluid en iMMovator. In dit project worden drie partijen duurzaam verbonden: overheid, mediabedrijven en kennisinstellingen.

IMMovator netwerk

Ruim 8.500 cross media professionals hebben zich aangesloten bij het iMMovator netwerk. Als lid van het netwerk profiteer je van de kennis die we verzameld hebben tijdens onze activiteiten, word je door nieuwsbrieven op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen en kun je je aanmelden voor onze evenementen. Bovendien kom je via iMMovator in contact met andere leden uit het netwerk. Op zoek naar bedrijven die werkzaam zijn binnen een bepaalde expertise of talentvolle net-afgestudeerde onderzoekers? Zoek eens in onze ledendatabase!