Overheden

IMMovator richt zich op het stimuleren van innovatie binnen de media sector. Daarbij zijn overheden een belangrijke samenwerkingspartner omdat zij vanuit hun beleidstrategieën vaak dezelfde doelen voor ogen hebben. IMMovator biedt overheden kennis over de cross media sector, toegang tot een netwerk van ruim 3.500 bedrijven en ontwikkelt projecten om specifieke ontwikkelingen aan te jagen. Daarnaast heeft iMMovator een aantal formules ontwikkeld waarmee gemeenten doelgericht innovatie in hun gemeente kunnen aanjagen.

Publicaties

De Cross Media Monitor is een belangrijk document voor elke gemeente die zich wil positioneren in de creatieve en ICT industrie. Deze tweejaarlijkse publicatie bevat cijfers over het aantal bedrijven binnen deze industrie, het aantal werknemers, omzet en winstcijfers. Waardevolle informatie om als overheid beleid op af te stemmen.

Formules

Voor innovatie binnen de crossmedia sector is het Midden- en Kleinbedrijf volgens ons bijzonder van belang. Om ondernemerschap te stimuleren heeft iMMovator de formule van het Cross Media Innovatie Centrum ontwikkeld. Dit zijn bedrijvenverzamelpanden waar creatieve en ICT-ondernemers flexibel ruimtes kunnen huren. Bij groei of krimp is het makkelijk om binnen het Cross Media Innovatie Centrum te wisselen van ruimte. Bovendien kunnen de bedrijven gebruik maken van gezamenlijke faciliteiten die je als starter niet zelf kan faciliteren. Een dergelijk innocatiecentrum gaat verder waar traditionele starterscentra ophouden. IMMovator adviseert gemeenten bij het opzetten van deze centra om ondernemerschap en verdere economische groei te stimuleren door bedrijven samen te laten werken in labachtige settings 

Projecten

Om specifieke ontwikkelingen aan te jagen is iMMovator initiatiefnemer van een aantal projecten. Deze projecten zijn veelal gericht op een nieuwe ontwikkeling of issue in de markt en bieden overheden interessante kansen en mogelijkheden. Hieronder vind je kort een overzicht van de projecten die voor overheden interessant zijn.

  • In het landelijk stimuleringsprogramma Growing Games bundelen ruim 25 partners hun krachten om de gamesindustrie in Nederland te versterken.
  • De Hilversum Media Campus is een initiatief van de Gemeente Hilversum, Beeld en Geluid en iMMovator. In dit project worden drie partijen duurzaam verbonden: overheid, mediabedrijven en kennisinstellingen.
  • IMMovator en de gemeente Hilversum trekken het netwerk CLICKNL | Media & ICT waarbinnen innovatie en kennis overdracht wordt aangejaagd door ondernemers en onderzoekers bij elkaar te brengen.

Netwerk

Ruim 8.500 cross media professionals hebben zich aangesloten bij het iMMovator netwerk. Als lid van het netwerk profiteer je van de kennis die we verzameld hebben tijdens onze activiteiten, word je door nieuwsbrieven op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen en kun je je aanmelden voor onze evenementen. Bovendien kom je via iMMovator in contact met andere leden uit het netwerk. Op zoek naar alle vooraanstaande gameontwikkelaars uit de eigen regio of een interactief bureau voor een nieuw burger media platform? Zoek eens in onze ledendatabase!

Daarnaast kun je het netwerk ontmoeten tijdens onze diverse netwerkbijeenkomsten.In onze mediatheek vind je video’s, presentaties en podcasts van onze bijeenkomsten. Op onze agenda zie je welke bijeenkomsten er gepland zijn.